Versterk je immuunsysteem met massage

Versterk je immuunsysteem met massage

Versterk je immuunsysteem met massage

Nu de herfst is aangebroken en de winter er aan komt, zijn mensen op zoek naar manieren om hun immuunsysteem te versterken om verkoudheid en griep te lijf te gaan. Zeker in deze tijden lijkt het hebben van een robuust immuunsysteem belangrijker dan ooit.

We weten allemaal dat een gebalanceerd dieet en een goede nachtrust essentieel zijn om gezond te blijven, maar dat massage hier een positieve bijdrage aan kan leveren is helaas nog niet algemeen bekend. Terwijl er toch meer en meer wetenschappelijke onderzoeken de claim ondersteunen dat massage positieve gezondheidseffecten teweegbrengt, zowel fysiek als mentaal.

De huid is het grootste sensorische orgaan van het lichaam. Wanneer het wordt aangeraakt, sturen duizenden kleine zenuwreceptoren op het huidoppervlak berichten naar de hersenen via het centrale zenuwstelsel. De hersenen interpreteren deze berichten en sturen ze terug naar de spieren. Zachte strijkingen kan het vrijkomen van endorfine (de natuurlijke pijnstillers van het lichaam) veroorzaken en berichten van kalmte en ontspanning sturen. Krachtigere massage werkt op de onderliggende spieren van het lichaam, waardoor spanning en stijfheid worden verlicht.

Van stress is aangetoond dat het een belangrijke immunosuppressor is, dat wil zeggen dat stress de normale immuunrespons van het lichaam verlaagt. Massage is een van de beste manieren om stress te verminderen door het niveau van cortisol, een stresshormoon, te verlagen.

Een gezonde bloedsomloop is van vitaal belang voor het gezond functioneren van het hele lichaam. Massage zorgt ervoor dat de ademhaling verdiept en de bloedvaten en haarvaten verwijden, wat de bloedsomloop stimuleert en helpt om het bloed van zuurstof te voorzien. Een verbeterde bloedsomloop betekent ook dat gezonde voedingsstoffen effectiever door het lichaam worden vervoerd en metabolisch afval beter kan worden gefilterd. Tegelijkertijd wordt de bloeddruk en hartslag tijdelijk verlaagd en zo lichaam en geest worden ontspannen en tot rust komen.
Studies tonen aan dat massage het niveau van lymfocyten kan verhogen, de cellen die het immuunsysteem helpen om schadelijke stoffen in het lichaam te bestrijden.

Volgens het National Center for Biotechnology Information heeft pijn meetbare negatieve effecten op de immuniteit. Massage heeft een enorme impact op het verminderen van pijn, waardoor het voor je lichaam gemakkelijker wordt om een ​​ziekte af te weren.
Massage is geweldig voor de mentale gezondheid. Je geest is een directe link met je lichaam en een gezonde geest bevordert een gezond lichaam.

Regelmatige massage is daarom aan te bevelen, maar zelfs een enkele massagesessie heeft veel voordelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een enkele behandeling een tot een week een beschermend effect kan hebben op het lichaam.

Terwijl je jezelf en je lichaam heerlijk laat ontspannen, wordt je immuunsysteem actief versterkt, is dat geen prachtige combinatie? Bereid jezelf en je lichaam dus voor op de winter en boek een heerlijke sessie bij ons!

Lees meer over onze Integratieve massage.

Enkele bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5564319/
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/00207459608987266
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7454237/

Maak direct een afpraak:

One Comment

Geverifieerd door MonsterInsights